Husk at uansett om katten er ute eller inne, er det du som eier som har ansvar for den. Det er Mattilsynet som er tilsynsmyndighet, og hvis du ikke passer på katten din risikerer du reaksjoner fra myndighetene. For å ha kontroll over hvor katten er til enhver tid, kan det være fornuftig med en katteluke. Med ny digital teknologi kan du styre når katten skal få gå inn i eller ut av huset.

Katteluken åpner bare for din katt

Moderne katteluker registrerer chipen som ID-merkede katter har, og det betyr at fremmede katter eller andre dyr ikke kan bruke luken. Dessuten betyr det at luken kan skille mellom ulike katter hvis det er flere i boligen.

Fjernstyrte katteluker

De aller mest avanserte kattelukene kan til og med kobles til Internett, og fjernstyres fra en app. Det gjør det mulig å både følge med på katten, men dessuten når som helst endre innstillingene på katteluken. Det kan være smart hvis du ikke er hjemme, og likevel vil ha full kontroll over kattene dine. En spennende mulighet kan være å kombinere det med for eksempel fjernstyrte kameraer.