Det er mange katteeiere som føler at katten er en god venn, og kanskje kan det noen ganger være at dere til og med har samtaler. Noen forskere mener at katten din virkelig snakker med deg, men du kan selvfølgelig ikke forvente deg at det er hele setninger eller avansert tanker pus prøver å formidle til deg.

Noen enkle lyder som katter bruker

Den klassiske mjauingen er kanskje den vanligste lyden som mange forbinder med en katt. Det kan se ut til at denne lyden faktisk er noe som katter bare bruker sammen med mennesker, og ikke sammen med andre katter. Katten bruker mjauingen for å få oppmerksomheten din.

En annen klassisk lyd er purringen, som katter lager når de er fornøyde og rolige. Det kan dessuten være svært beroligende for katteeieren med en katt som purrer og slapper av.

Katter kan også hisse, og lage andre lyder som helt klart symboliserer at katten er misfornøyd. Som katteeier vil det være umulig å gå glipp av disse signalene som katten sender, og det kan være lurt å trekke seg tilbake. Å reise opp ryggen sin symboliserer også det samme.