Vinteren nærmer seg med stormskritt, og temperaturen kryper nedover på gradestokken. I store deler av landet kan det bli svært kaldt for katten å være ute. Selv utekatter med langhåret, tykk pels kan fryse i kulden. Det beste alternativet for katter som er ute på dagtid når du er på jobb, er å ha en katteluke. Dersom det ikke tar seg gjøre, kan du også lage et tilfluktssted for katten, et slags kattehus! Et kattehus er ikke et innarbeidet begrep på linje med hundehus, men kanskje det burde bli det?

Finn en kreativ løsning

Skal du bygge et kattehus kan du sjekke ut byggmax, som har et stort utvalg materialer. Få hjelp av en handy venn, dersom du ikke tror du kan bygge et selv. Kanskje kan du være kreativ og finne en treboks eller lignende, som du kan lage et hull i. Husk at huset bør ha en form for isolering, så katten kan holde varmen. Kun et ullteppe på gulvet vil ikke hjelpe stort. Også her kan du være kreativ, kanskje kan du gjøre det så enkelt som å stifte ullfilt til veggene og taket på boksen.

Tenk gjennom plasseringen

Husk at dersom huset står på bakken, vil andre katter enkelt få tilgang. I verste fall kan det komme en rev og stikke snuten inn til katten din. Tenk nøye gjennom hvor du kan sette huset trygt. Kanskje oppå en stol, og lage et hull på baksiden også, så katten har en rømningsvei?

Best å la katten være inne i kulda

La oss være klare på dette: det beste er å holde katten inne når det er veldig kaldt. De kan bli forfrosne og få kuldeksader på potene og ørene. Kjøp kattesand og ha et doalternativ inne på lur, selv for utekatter. Uavhengig av dette er det kjempefint om katten har et tilholdssted, som gir ly og varme, utenfor huset!