Du har ansvar for katten din også når du skal på ferie, og det er ikke greit å la den være alene hjemme. Det er ditt ansvar at katten får daglig tilsyn og stell uansett. Mange kan selvfølgelig alliere seg med naboer eller familie, men for noen er det bra at det også finne egne kattehoteller.

Hva er et kattehotell?

Et kattehotell, eller kattepensjonat, er et sted der du kan ha katten din når du selv er på ferie eller annen reise. Du leverer katten til hotellet, og den får mat, vann og omsorg slik at du kan tenke på andre ting samtidig som katten din har det fint. Noen hoteller samarbeider også med veterinærer og kan tilby behandlinger og andre tjenester.

Det finnes både store kattehotell, som ofte drives sammen med en kennel eller hundehotell, og mindre kattepensjonat. Det kan lønne seg å sjekke flere ulike hoteller, og gjerne besøke stedet i forkant slik at du vet hvor kattene dine skal være.

Kostnader og bestilling

Hvor mye det koster å ha katten din på hotell, varierer selvfølgelig fra sted til sted. Det kan være lurt å sjekke flere ulike hoteller, hvis du vil finne det billigste alternativet. Dessuten kan det være at kostnadene er høyere i skoleferier og andre populære perioder.

Hvis du har flere katter, er det ofte mulig å betale en lavere pris for den andre eller tredje katten. Dette forutsetter oftest at kattene deler bur, men det bør sannsynligvis være greit for katter som kjenner hverandre fra før.

Selvfølgelig vil det koste en del å ha sin katt på et hotell eller pensjonat, men husk altså at det er ditt ansvar som katteeiere å se til at katten din blir tatt vare på. Da må ikke penger være den begrensende faktoren.

Alternativer til kattehotell

Hvis det er mulig for katten din å få godt tilsyn hjemme når du er på ferie, er det selvfølgelig et godt alternativ. Katten bør være vant ved å gå ut og inn, og ikke være redd for fremmede. Dessuten må kattepasseren få all nødvendig informasjon.

Det kan ofte være vanskelig å ha katten et annet sted, hos venner eller familie, når du er på ferie. Katten kan fort bli forvirret i ukjente uteområder.