Det er mulig å bruke store summer på mat til katten din, og det er selvfølgelig ikke feil å prøve å finne den aller beste maten til husdyret som du har ansvar for. Samtidig finnes det utrolig mye mat på markedet som er relativt kostbar, uten å kanskje gi katten noe særlig ekstra verdi.

Hvor dyr kan kattemat bli?

Det finnes kattemat i alle prisklasser, og på lik linje med mat egnet for mennesker er det ofte de små pakningene som får en skikkelig høy pris per kilo. Det finnes eksempel på kattemat som koster nesten 300 kroner per kilo, og da til og med for en suppe med fisk.

Med slike kilopriser er det altså mulig å finne kattemat som er dyrere enn både rent kjøtt og andre produkter ment for mennesker. At kattematen per kilo er dyrere enn menneskers mat er i seg selv ikke noe feil, men det sier kanskje noe om at kattemat ikke med automatikk er rimelig.

Hvordan finne balansen mellom pris og kvalitet

Det er ikke lett å finne riktig balanse mellom pris og kvalitet. Å ene siden finnes det altså kattemat som er uforholdsmessig dyr, å andre side finnes det kattemat av lav kvalitet som katteeiere bør unngå.

Det er dessuten lett å tenke seg at fersk mat, eller mat i våt form, skal være bedre enn tørrfôr. Det er viktig å huske på at det er tørrfôret som bør være basen i kattens kosthold. Derfor er det viktig å passe på at akkurat tørrfôret inneholder de næringsstoffer som katten trenger.

Hvis tørrfôret er av god kvalitet, og står for en stor majoritet av kattens kosthold, er det dessuten ikke like viktig å tenke på verken pris eller innhold i det katten kanskje spiser en eller et par ganger i året.