Kattesand er en hel vitenskap, men før du skaffer deg katt har du sannsynligvis ingen anelse om hvor komplisert det kan være å navigere i markedet for kattesand.

Katter vil naturlig gå på do i sand, kanskje sitter dette dypt i genene fra den tiden katter var ørkendyr. Katter er dessuten svært renslige, og graver ned sine etterlatenskaper i sanden samtidig som de også vasker seg nøye.

Forskjellige type kattesand

Det finnes mange ulike typer kattesand, men en av de store skillene er mellom såkalt klumpende kattesand og ikke klumpende kattesand. Dette kan høres kryptisk ut, og for den uinnvidde er det kanskje nærliggende å tro at ikke klumpende kattesand er det beste produktet. I de aller fleste tilfeller det det dog ikke tilfelle, klumpende kattesand betyr at kattens urin samles i en klump og kan plukkes opp og fjernes. Det betyr at for katter som tisser i kassen, bør klumpende kattesand være et naturlig valg.

Det finnes mange spesielle varianter av kattesand, alt fra ulike syntetiske materialer til sand med mange ulike parfymer og lukter. Dessuten finnes det flere ulike spesielle versjon som skal passe alt fra katter med urinproblemer til deg som har flere katter som bruker samme do.

Noen tips om kattesand

Pass på at kattesand aldri skal kastes i do da det kan skape store problemer i avløpet, den skal leveres som vanlig husholdningsavfall.

Det er faktisk også mulig å bruke kattesand til mange andre ting, alt fra å tørke opp i bilen til å fjerne lukt fra joggesko.