Det er heldigvis ikke så mye du trenger for å komme i gange med kattehold, det enkle er ofte det beste. Så lenge du har mat og vann til katten, trenger du egentlig bare en do til katten for å overleve de første dagene i nytt hjem. Selvfølgelig kan det være fint med klorebrett og leker, men det er ikke noe du trenger med en gang.

Hvor i huset skal katten være?

Legg merke til at det ikke er lov å holde katter i bur, med unntak for transport og lignende. I mange hjem vil det selvfølgelig være nødvendig å holde katten unna noen rom, men den bør ha mulighet å bevege seg så fritt som mulig.

Hvor i huset katten får lov til å være, kan også avgjøre hva du trenger av utstyr. Det kan være fristende å kjøpe eksklusive senger og lignende til katten, men vent med det til du se om det nye familiemedlemmet kanskje helt enkelt velger en stol som sitt faste sovested.

Spise og gå på do

Hvordan katten skal få mat, kan variere fra katt til katt. For noen er det best å bare få mat noen ganger i døgnet, hvis katten er overviktig eller risikerer å spise for mye. For andre er det helt greit at maten står fremme døgnet rundt. Det handler da om tørr kattemat av god kvalitet, som skal stå for hoveddelen av kattens inntak av energi hver dag.

Katten må alltid ha tilgang til friskt vann. Mange katter liker rennende vann, men vent med å kjøpe de litt mer eksklusive fontenene. Til å begynne med holder det fint med noen vanlige boller med vann.

En god do til katten er en annen helt nødvendig ting. Katter som hovedsakelig er ute kommer sannsynligvis også gå mye på do ute, men uansett er det kritisk å ha en toalett innendørs. Uten det på plass kan du raskt få mye jobb med å vaske etter katten.

Katter er svært renslige dyr, og kombinert med en enkelt toalett med god kattesand skal ikke kattens behov påvirke de andre i familien. Pass på at du kjøper såkalt klumpende kattesand, da blir jobben med å rydde toalettet mye enklere og hyggeligere for alle.